pondělí 12. srpna 2013

Knižní sraz Liberec

Dneska nastal od března dlouho očekávaný den - Boleslaváci a Liberečáci se konečně dohodli, aby se sešli ve Fóru v Liberci na Letním knižním srazu, který zorganizovala Roxanne. Já jsem vyrazila sama autobusem z Boleslavi už v 11 ráno, abych stihla být do půl jedné v Liberci. První problém nastal, když jsem netušila, jak poznám správnou zastávku (i ta předposlední vypadala jako autobusák!). Nakonec jsem ale logicky odvodila, že když v autobuse ještě pár lidí zůstalo, asi to nebyla konečná, a tak jsem na autobusák zdárně dorazila. Tam už na mě čekaly Roxy s Radkou (protože ač jsme se neznaly, slitovaly se nad opuštěným vidlákem v Liberci) a vyrazily jsme do Fóra na sraz. Jaké ale bylo naše překvapení, když jsme zjistily, že to jaksi všichni jeden po druhém zrušili, až na nás tři a Claire, která napsala, že dorazí. Vyrazily jsme tedy za stálého tlachání do Knih Dobrovský, kde jsme prolezly každý kout a okomentovaly většinu čtených i nečtených knih. Nic jsme si ale nekoupily, a tak jsme po nějaké době usoudily, že v kavárně budeme při tlachání vypadat míň divně, a vyrazily pokecat do Coffeeshop Company.
Tam jsme své nápoje cucaly pěknou dobu při čekání na Claire, až to náš močový měchýř nevydržel, a my (s menší zastávkou po cestě) vyrazily směrem k Neoluxoru na druhé kolo obhlížení knížek. Tentokrát si Radka odnesla alespoň záložky, tak jsme nevypadaly tak divně :D Z druhého knihkupectví jsme vyrazily rovnou do antikvariátu s příjemným prostředí, odkud si obě holky odnesly knížku, ale já, ač jsem snad i lezla po kolenou, objevila Hostitele za stále 350 korun, což mi za něj přišlo z antikvariátu dost. Nakonec jsme vyrazily pro menší svačinu do KFC a vydaly se na cestu na autobusák, odkud nám v 15:50 jel autobus (ano,stejný). Claire nedorazila.
Takže závěr? Tři holky z okolí Boleslavi vyrazily na knižní sraz do Liberce, aby tam nakonec nikdo z Liberce nedorazil... I tak ale můžu za sebe říct, že jsem si to vážně užila a že jsme si s Roxy i Radkou sedly  (pokud jsem jim nevymluvila díru do hlavy). Myslím, že příští sraz bude v Boleslavi, a i kdyby měl být jen ve třech, pořádně si ho užijeme! A doufám, že se s oběma zase brzy uvidím:)
Pokud rozbalíte článek, narazíte na "menší" galerii z našeho srazu:)


 
 
 
 



2 komentáře:

  1. Už teď se na další v BOLESLAVI těším! :D
    Bylo to super! Tyjo zítra musím napsat ten svůj článek! :D Na to už se taky těším :D

    OdpovědětVymazat
  2. Bylo to super a nakonec jsem byla i ráda, že další nepřišli, nepřekřikovaly jsme se a v klidu jsme si mohly popovídat :) Brzy někam zas vyrazíme, to se neboj!
    Roxy? Ty máš ještě nějaký fotky, vid? pošlii:D

    OdpovědětVymazat