čtvrtek 5. prosince 2013

Skvělé herecké obsazení není to jediné, čím Vražedná pomsta uchvacuje diváky




Vražedná pomsta přišla do kin koncem listopadu a hned během prvního dne utržila 70 a půl milionu dolarů, však také byla nejočekávanějším filmem roku 2013. Natočená byla podle knižní předlohy, kterou jsem četla. Natěšená jak díky ní, tak prvnímu filmu, jsem vyrazila do kina hned první víkend, kdy byl tento film v kinech.

Už uplynula nějaká chvíle od doby, kdy Katniss s Peetou vyhráli Hladové hry a svým společným vítězstvím naštvali prezidenta celého Panemu a tvůrce her odsoudili k smrti. Mysleli si, že objedou Panem při svém vítězném turné a budou dál poklidně žít své životy ve Vesnici vítězů. Tak to ale není. Tím, že odmítli zabít jeden druhého, povzbudili občany Panemu ke vzpouře. Prezident Snow kvůli tomu dá Katniss ultimátum - buď bude dál s Peetou hrát zamilovaný páreček a přesvědčí obyvatele země o tom, že daný čin podnikli z čisté lásky, nebo prezident zabije jejich rodiny. Aby toho ale nebylo málo, nadchází čas jubilejních Hladových her, tzv. Čtvrtoher, které jsou vždy něčím zvláštní. A letos je onou zvláštností fakt, že se účastní vítězové předchozích ročníků. Noční můra tedy ožívá a Katniss s Peetou musí znovu bojovat o život v aréně.

V první řadě musím podotknout, že se film až na drobnosti perfektně držel knižní předlohy, což mě jako každého fanouška této knižní série potěšilo. Na druhou stranu ale musím přiznat, že kdybych příběh neznala předem, byla bych mnohem více napjatá a později překvapená. Proto (nemohu uvěřit, že to píšu) doporučuji film vidět všem, kteří příběh neznají. Ač se zpočátku zdá málo akční, děj postupem času graduje natolik, že téměř celý sál ani nedýchá. Herecké obsazení je navíc, stejně jako v prvním díle, výborné-oscarová Jennifer Lawrence, krásný Liam Hemsworth, sympatický Lenny Kravitz a další. Mohu tedy film doporučit především všem milovníkům dobrodružných fantasy filmů, ale klidně i těm ostatním. A hlavně, dámy, na tenhle film s vámi určitě s radostí půjde i zástupce mužského pohlaví.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat