pondělí 21. prosince 2015

21.12. || Adventní kalendář

Krásné pondělní ráno! Věřím tomu, že většina z vás už má klídek a může se ladit na Vánoce, no mě ještě dneska večer čeká poslední předtermín...:D
Tak, dnes pro vás mám úkol za 6 bodů, jehož součástí jsou dvě poznávačky:

1. Hledáme jednu z důležitých vedlejších postav knižní série, která byla zfilmována. Je mužského pohlaví, zamilovaný, a pro svou lásku by udělal cokoli. V první řadě ji musí zachránit ze spárů nepřítele, aby si ji konečně mohl vzít. Pochází z oblasti, kde se lidé živí rybolovem. Několikrát musel bojovat o svůj život. Herec, který ho ztvárnil ve filmu, hrál třeba v Pirátech z Karibiku.

2. Hledáme knihu vydanou u nás během posledních tří let, která je prvotinou velmi známého autora. Kniha je o dívce s originálním jménem i přístupem k životu a zdánlivě průměrném chlapci, který se do ní zamiluje. Hlavní postava-chlapec-se jmenuje křestním jménem stejně jako herec objevující se v Divergenci a Fantastické čtyřce; jeho velkou zálibou je sbírání posledních slov.

NÁPOVĚDA: 1. Vítěz her.
                        2. Tentokrát to není o rakovině.

Každá odpověď je za 3 body :) Odpovědi posílejte na ronnies-books@volny.cz do půlnoci :) Dnes bude nápověda bohužel až nejdřív ve 21:00, až přijedu ze zkoušky, do té doby jsou odpovědi za plný počet.

Žádné komentáře:

Okomentovat