středa 31. července 2013

Recenze: Anna krví oděná



Cas Lowood není obyčejný kluk. Zdědil totiž zvláštní poslání, jímž je zabíjet mrtvé, a kolem něho se točí celý jeho život. Stěhuje se tam, kde se vyskytuje nějaký vraždící duch, zbaví se ho, a stěhuje se dál. Jenže Thunder Bay je v něčem jiné… Cas má za úkol zbavit město přízraku, kterému místní neřeknou jinak, než Anna krví oděná. Kdokoli totiž vejde do jejího domu, už nikdy nevyjde ven…Jenže u Case je to jinak - Anna se z nějakého důvodu rozhodne jeho život ušetřit a Cas by přísahal, že ve skutečnosti vůbec nechce zabíjet. Na rozdíl od ostatních duchů, které už za svůj život musel zabít, se totiž Anna zdá téměř lidská. A dokonce se zdá, že dokáže cítit lítost…
Kniha na začátku budí dojem, že je prostě o klukovi, který má nepochopitelnou posedlost vraždícím duchem. Okolnosti se ale nakonec osvětlí, a navíc nastane tolik vypjatých situací a zvratů, že není čas se soustředit na něco jiného. V průběhu děje se také člověk postupně dozvídá více o smrti Casova táty i o různých jiných minulých událostech, ze kterých postupně vyplyne hlavní zápletka.
Anna krví oděná je duchařská knížka plná napětí, která člověka chytne a nepustí. Místy by se mohla zdát až trochu nechutná, ale žádné popisy nejsou detailní a jsou uvedeny mimo děj, od kterého se nelze odtrhnout. Knize dávám téměř plný počet, protože je originální a chytlavá(přečetla jsem ji za jedno odpoledne). A navíc mě nadchla natolik, že žádné prohřešky nejsou tak vážné, aby jí na kvalitě ubraly.

Minirecenzi jsem napsala pro náš školní časopis Školník

3 komentáře:

  1. Annu jsem četla a moc se mi líbila... :)))

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky, Annu jsem četla a musím říct, že mě potěšila :) Obvykle mívám z těch hezkých obálek spíše zkažený dojem z příběhu, ale tady se to nepovedlo, Naopak, příběh byl super a já si to užívala, občas jsem se sice i bála, ale těším se, až se mi do rukou dostane i další díl :) dávala jsem 4 hvězdičky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Knihu jsem četla a souhlasím s tebou :) Od knihy jsem se nemohla odtrhnout a byla jsem ráda, že jsem si ji koupila a rovnou k ní i druhý díl, který jsem také hned přečetla a moc se mi líbil, i když.. první díl byl přece jen lepší :))

    OdpovědětVymazat