čtvrtek 1. srpna 2013

Kdo je "správný knihomol"?

Souhlasím, že je to poněkud netradiční nadpis k úvodnímu článku o autorovi. Ale jde o to, že jsem se za svůj život setkala s několika definicemi tzv. správného knihomola, přičemž se od sebe značně liší, a hlavně, nic jako "správný knihomol" neexistuje.

Upřímně řečeno, občas mě docela rozčilují blogy, kde nenajdete ani písmenko o osobě autora. Občas si totiž lidé chtějí přečíst, co za osobu (a osobnost) ty jejich oblíbené články vlastně píše (haha).
Takže, jmenuju se Verča, což všem určitě došlo - od jakého jména je asi přezdívka Ronnie,že? V květnu mi bude 18 a už jen rok mě dělí od maturity na gymplu, což mě trochu děsí. A teď konečně k onomu osudnému nadpisu - podle některých přízemních lidí nejsem správný knihomol. Proč? Protože se ráda chodím bavit, což odporuje jejich představám osamělé, uzavřené a takřka neviditelné slečny zabořené nosem do knížky, která nemá žádné opravdové kamarády kromě knih. Světe, div se, já jsem totiž extrovert. A s kamarády si nijak nefandím, ale pár jich mám :) A dokonce, což mě prý definitivně vyřazuje ze skupiny knihomolů, mám 2 roky přítele. Jsem odepsaná. :D
Nejhorší je, že jsem dost nechutný perfekcionista, hlavně na školu. Takže nemám volný čas. Každý den trčím ve škole do odpoledne, než se dostanu domů, je navečer, pak se učím, přečtu možná pár stránek (když nejsem unavená k padnutí) a jdu spát. Můj jediný volný čas je o víkendu, jenže, taky ho moc nezbývá na knížky, protože ho většinou trávím s přítelem. Pokud už i vy pochybujete, že jsem opravdu knihomol, tak se zeptejte mých přátel a (nebo) si přečtěte následující odstavec.

Co pro mě znamenají knížky?
  • Indikátor volného času: Jakmile nemám čas číst, moje životní tempo je na zhroucení.
  • Útěk od reality: Myslím,že tohle zná každý milovník knih...Jakmile je zle, ponoříme se naplno do nějaké knížky-nejlíp co nejvíce vzdálené od reality-a na pár hodin na nic jiného nemyslíme.
  • Vzpomínky: Stačí zmínit Harryho Pottera, s nímž v ruce jsem vyrostla.
  • Závislost: To je ta chyba, začít číst novou knížku zrovna, když se člověk musí učit/uklízet/dělat cokoliv jiného.
  • Odpočinek: Dejte mi volný víkend, pár dobrých knih, a rázem budu v pohodě.
  • Probděné noci: "Už jen dočtu tuhle kapitolu...Už jen jednu..."
  • VŠECHNO, samozřejmě ještě s pár dalšími hodnotnými věcmi jako je láska a přátelství :)

1 komentář:

  1. Naprosto souhlasím. Na mých pracovních dnech bylo nejhorší, že večer jsem byla dost unavená na to, abych nad čtením hned neusla :D

    OdpovědětVymazat