pondělí 2. února 2015

TOP filmy podle knih || Romantika

Jakožto velká romantička mám spoustu a spoustu oblíbených romantických filmů, z nichž bylo hodně natočeno podle knižní předlohy (proč natáčí hlavně ty brečící knihy?). Tady je má TOP 10 (ale to pořadí bylo hrozně těžké!) :)
10. Poslední píseň
"Sparksovky" jsou prostě vděčnými předlohami romantických filmů, u kterých nezůstane oko suché. Poslední píseň jsem viděla dřív, než četla, a hrozně se mi líbila. Miley Cyrus v té době ještě byla normální a Liam Hemsworth je prostě krásný!
TRAILER


9. Dlouhá cesta (A Walk to Remember)
Mluvila jsem už o knihách od Sparkse? :D Dlouhá cesta má krásný námět naprosto nesourodého páru oblíbený kluk-nová (a divná) holka. V hlavní roli se objevila Mandy Moore a celý film je podkreslený písněmi, které sama zpívá.
TRAILER


8. Podivuhodný případ Benjamina Buttona
Často se setkávám s tím, že lidé neznají tuto knihu od Fitzgeralda, ale chápu to. Je to taková útlá knížečka s ojedinělým námětem mládnoucího muže, přičemž film je mnohem lepší. Brad Pitt a Cate Blanchet, to je přece něco! Nejde nebrečet.
TRAILER


7. Deník Bridget Jonesové
Bridget je moje srdcovka, a to nejsem obtloustlá třicátnice :D Další případ, kdy je podle mě film lepší než kniha - u filmu se vždycky nasměju, ale kniha mě moc nebavila. Bridget je životní rolí Renée Zellweger, která spolu s Hugh Grantem a Colinem Firthem zaručuje dobrou zábavu (a taky tu romantiku).
TRAILER

6. P.S. Miluji Tě
Nemám ráda romány v dopisech (viz. S láskou Rosie), takže jsem to nečetla. Ale ten film! Má celkem originální námět, Gerard Butler je sympaťák i jako nebožtík a s Hilary Swank se dobře brečí - od začátku do konce.
TRAILER


5 nejlepších romantických filmů pod perexem
5. Forrest Gump
Forrest Gump je u mě další v sérii "nečetla jsem to, ale film je super", tak doufám, že mě nikdo nesežere. Ale chystám se na to, fakt! Nicméně, ač moc nemusím Toma Hankse, ve Forrestovi je prostě super. Námět je pro mě naprosto ojedinělý a i kdyby se o to ještě někdy někdo pokusil, určitě ztroskotá. Run, Forrest, run!
TRAILER

4. 12 podmínek k dědictví (The Ultimate Gift)

Poslední film, jehož knižní předlohu jsem nečetla...:) Tak upřímně. Která z fanynek Čarodějek není zamilovaná do Drewa Fullera? :D Nezklamal, v tomto filmu mu to sluší snad ještě víc. Film ale není tak dobrý jen díky němu - nejlepší je stejně Abigail Breslin jakožto malá nemocná Emily. Ve filmu sledujeme proměnu Jasona, který dostal dědictvím od svého dědečka úkoly, které ho mají udělat lepším a ne jejichž konci má na Jasona čekat skutečné dědictví - tedy nemalá hromádka peněz.
TRAILER

3. Charlieho malá tajemství (The Perks of Being a Wallflower)
A jsme na stupních vítezů - tyto 3 filmy bych shodně usadila na první místo, takže teď vůbec nekoukejme na pořadí! Podle mě naprosto skvělá kniha a film. Film je tolik povedený především proto, že jeho scénáristou i režisérem je sám autor předlohy, Stephen Chbosky. Nádherný příběh o trochu zvláštním chlapci, který si nese psychické následky od doby, kdy jeho teta zemřela. Opravdové přátele nachází až na střední škole a teprve tehdy zažije první lásku a pocit, že doopravdy žije. Film má skvělé obsazení - v hlavních rolích Logan Lerman, Emma Watson, Nina Dobrev a Ezra Miller. Tenhle film prostě miluju! We accept the love we think we deserve.
TRAILER

2. Hvězdy nám nepřály
Kniha, která skutečně proslavila Johna Greena a film o rakovině, který umí neskutečně bavit, to je Hvězdy nám nepřály. Nikdy by mě nenapadlo, že lze podat rakovinu téměř s lehkostí, když se protagonisté nelitují - u sledování se vždy skutečně bavím. Navíc jde o krásný příběh o lásce podbarvený skvělým soundtrackem. V hlavní roli se objevují Shailene Woodley a Ansel Elgort, které známe také z Divergence. Ansel není vzhledově přesně ten Gus, kterého jsem si představovala, ale zahrál ho perfektně.
Okay? Okay.
TRAILER
1. Zápisník jedné lásky 
Tamtadadaa, jsme zase u Sparkse. Tohle je jeho nejpovedenější kniha a nejpovedenější film, který podle jeho děl kdy natočili. Dnes už jde o klasiku, kdo neviděl Zápisník jedné lásky, jako by nežil. Jde o příběh o lásce, která překoná všechny překážky, ve kterém hrají ústřední dvojici Rachel McAdams a Ryan Gosling. Koukala bych na to klidně pořád dokola! Jediný případ filmu, kdy jsem brečela nad koncem, který je vlastně ve finále šťastný.
TRAILER

1 komentář:

  1. Sparksovky milujem.Jedine čo ma nebavilo bol Drahy John ale po prečitani knihy to chcem zmeniť.Na vine sú hviezdy i P.S Milujem ťa su tiež moje obľubené filmy :)

    OdpovědětVymazat