pondělí 23. března 2015

I knihomol se musí někdy překonat a říct, že je film lepší než kniha

Zdroj: youtube.com


Možná si někdo pamatuje, že jsem si před pár měsíci vzala v Read or Not na paškál knihu S láskou, Rosie od Cecelie Ahernové. Impulsem k jejímu přečtení pro mě bylo právě zhlédnutí filmového traileru, který mě opravdu zaujal. Tak jsem se jako správný knihomol rozhodla, že si knihu co nejrychleji přečtu, abych se na film mohla podívat.
Nebudu rozebírat, jak jsem u toho nekonečně dlouhého románu v dopisech (!) trpěla, protože to už jsem tu jednou rozebírala. Pointou je, že jsem se po dočtení ještě více těšila na film, který sliboval skutečné dialogy (kdo četl, snad pochopí).
Dnes nastal ten den a neuvěřitelně jsem si to užila!


Zkrácený obsah (csfd.cz): Vědecké výzkumy tvrdí, že pokud se lidi znají jako malé děti, něco jim brání, aby se do sebe jako dospělí zamilovali. Rosie a Alex, hrdinové romantické komedie S láskou, Rosie, se znají už od školky. V době prvních lásek a sexu svoje zážitky s patřičnými detaily samozřejmě probírají, tomu druhému to ale není vždy úplně po chuti. Proč? Ať je to jak chce, Rosie zůstává v Dublinu, zatímco Alex jede na Univerzitu do Bostonu. Mezi nimi stojí oceán a v průběhu života i jiné vztahy, aféry, dokonce jiná manželství, závazky a děti
Zdroj: love.iprima.cz
V první řadě musím říct, že Lily Collins a Sam Claflin (Finnick :D) jsou skvělí a pro role Rosie a Alexe se skvěle hodí, což mě vždycky potěší. Především ale musím smeknout před tvůrci této romantické komedie, protože se jim podařilo ze sáhodlouhého (a iritujícího) románu vytáhnout to nejlepší. Nikdy bych nevěřila, že budu děkovat scénáristovi za to, že něco vymyslel úplně jinak, než to bylo v knize. Při sledování S láskou, Rosie bych mu ale několikrát nejradši dala pusu za to, jak krásně se vyhnul tomu nekonečně dlouhému (a neustálému) nahánění. Musím říct, že se mi příběh celkově líbil mnohem víc ve filmové podobě. A navíc jsem se, narozdíl od knihy, celou dobu opravdu bavila a příběh se mi dostal pod kůži.
Vážení, nastal čas odhodit knihomolskou hrdost a přiznat, že skutečně existuje film, který je lepší než kniha. Je to S láskou, Rosie a narozdíl od knihy mám chuť se na něj vrhnout znovu.

Hodnocení ČSFD: 79%; TRAILER

Celé je to samozřejmě jen a pouze můj názor,
myslíte si někdo něco jiného? :)

2 komentáře:

  1. Videla jsem film, na knizku se chystam, mam jo doma. Docela me stve, ze jsem nejdriv necetla knihu, delam to tak vzdycky, ale vsichni rikaji, ze kniha je uplne jina, tak uvidim. Nicmene film je uzasnej, dlouho jsem nevidela tak dobrej a hezkej film.

    OdpovědětVymazat
  2. Z traileru jsem taky nadšená :-) Právě kvůli dopisům jsem si knihu nekoupila a ani přečíst nechci - po přečtení tohoto článku jsem za to i ráda :D Ještě více se těším na film, na ten se podívám určitě :-)

    OdpovědětVymazat