středa 13. ledna 2016

Student je často akčním hrdinou

Řekla bych, že nejsem jediný člověk, který už měsíc leží ve skriptech, kolem sebe kolosální nepořádek, a snaží se z plných sil ignorovat knihovnu. Když zavadím pohledem o knihovnu, jímá mě téměř abstinenční záchvat, tak dlouho už jsem nečetla.
Když se nad tím zamyslím, i student se ale dá považovat za akčního hrdinu. Během semestru stíhá číst knihy, chodit do školy, učit se na testy, mít společenský život, případně ještě chodit do práce. A když u toho všeho stíhá pořádně spát a uklízet, je opravdovým hrdinou. Já třeba jsem měla pocit, že bych měla dostat odznak, když jsem ve dvou dnech mezi zkouškou a Vánoci stihla uklidit, vyžehlit, upéct čtyři druhy cukroví, potkat se s přáteli, uspořádat (a navštívit) třídní sraz, jet se podívat do Prahy na stromeček (to jsem totiž, ač studuji v Praze, mezi testy a zkouškami nestihla) a zabalit dárky.
Během zkouškového ze mě ale to hrdinství většinou spadne a jediné, co zvládám, je jídlo, zírání do zdi, Facebook (ať žije prokrastinace), učení a spánek. Možná to je tím, že je u nás na škole na každou zkoušku jen jeden pokus.
A co vy, taky si myslíte, že bychom si zasloužili ocenění?

2 komentáře:

  1. Dá se říct že s tebou souhlasím, ono je to i o tom jak si to člověk rozvrhne a já si dala poslední zkoušky tak moc blízko sebe (rozmezí 2-3 dny), že jsem ty dny absolutně odmítala komunikovat a byla tak strašně protivná, že své okolí upřímně lituji a kvůli stresu se mi nepodařilo udělat jednu zkoušku z těch všech, ale to jen kvůli tomu, že jsem to zrovna měla hned další den. Ať žije druhý pokus. Teď mám tedy ještě čs jeden a půl dne, tak to snad už nějak zvládnu a přinejhorším poslední pokus to jistí. I když bych se nejradši na ten poslední předmět už vykašlala xD protože jak ty říkáš... knihovna je tak lákavá... achjo.
    No ale držím ti palce ať se ti všechno podaří zvládnout, budu na tebe myslet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě jsi to zvládla! :) Já jsem zvládla všechno i na ten jeden pokus, tak už mám klid a můžu se zase věnovat čtení. Hurááá!

      Vymazat